среда, 15. децембар 2010.

Galaksi tab - džepni računar

    Naravno, svi će odmah Samsungov tablet porediti sa Eplovim ajpedom. Da razjasnimo odmah, ajped nema kameru, nema mogućnost telefoniranja, ne podržava fleš, za USB je potreban poseban dodatak i ima još dosta nedostataka u odnosu na samsung. A ako se dotaknemo izgleda, to se već svodi na individualni doživljaj i nema potrebe komentarisati. Ekran kod ajpeda jeste veći, ali nije kvalitetnije izrade i to je jedina prednost u odnosu na samsung. 
   Da se sada potpuno okrenemo Galaxy Tabu.
   Izrađen je od veoma kvalitetne plastike koja je sa prednje strane crna, a sa zadnje belo-srebrnasta. Na prednjoj strani ima četiri tastera osetljiva na dodir, sa desne strane su hardverski tasteri za regulisanje jačine zvuka i taster za uključivanje, koji ujedno i služi da se zaključa ovaj model. 
    Sa prednje strane se nalazi kamera za video razgovore, kao i senzor za osvetljenje. 
    Ekran je veličine sedam inča i nije rađen u super AMOLED tehnologiji koja uglavnom odlikuje Samsungove modele. U svakom slučaju, ekran je dobar, prekriven zaštitnom plastikom, na kojoj naravno ostaju vidljivi otisci prstiju. Na direktnom suncu rad na tabletu je dosta otežan, a brzina odziva komandi je na zadovoljavajućem nivou. 
    Kamera od tri megapiksela sa autofokusom i blicem se nalazi sa zadnje strane, ali fotografije nisu baš najboljeg kvaliteta. Snimanje videa je na višem nivou, ali može se raditi samo u rezoluciji od 720x480 piksela. 
    Operativni sistem je Guglov android verzije 2.2 sa dodacima određenih Samsungovih vidžeta i aplikacija.      Poseban deo predstavalju specijalizovani habovi za čitanje, za medija fajlove i za muziku preko kojeg možete nabavljati najnovije pesme iz Samsung muzičke prodavnice. Ipak, te opcije (osim readers haba) još uvek nisu podržane kod nas. 
     Postoji više opcija povezivanja i to je Samsung dobro rešio, pogotovo ubacivanje blututa 3.0 koji podržava brzinu prenosa od 12Mb/s. 
     Zasada jedini problem kod ovog modela može biti u ceni koja je na slobodnom tržištu oko 1.000 evra, ali se može dobiti dosta povoljnije ukoliko se uzme uz neki paket iz VIP-a.

Samsung galaksi tab u brojkama
Veličina: 190,09x120,45x11,98 mm, 380 g
Ekran: 7.0 inčni TFT-LCD, WSVGA (1.024x600)
Procesor: Cortex A8 1.0 GHz Application procesor sa PowerVR SGX540
Memorija: 16 GB/32 GB interna memorija, do 32 GB eksterne memorije na kartici
Kamera: 3 MP kamera sa autofokusom i LED blicom, 1,3 MP prednja kamera za video pozive
Baterija: 4.000 mAh (sedam sati puštanja filmova)
Dodatno: Podrška za Adobe Flash 10,1 plejer, Full HD puštanje video sadržaja, Thinkfree Office, Swype, WiFi 802.11n / Bluetooth 3.0
RAM: 512 M
(24 sata) 

Нема коментара:

Постави коментар

Ne propustite